Sinovi kraljevstva
     
 
Isus dolazi

Marijina poruka

Trećeg dana bijaše svadba u Kani Galilejskoj. Bila ondje Isusova majka. Na svadbu bijaše pozvan i Isus i njegovi učenici. Kad ponesta vina, Isusu će njegova majka: "Vina nemaju" Kaže joj Isus: "Ženo, što ja imam s tobom? Još nije došao moj čas" Nato će njegova mati poslužiteljima: "Što god vam rekne, učinite!" (Evanđelje po Ivanu 2,1-5)

Dragi čitatelju, ovim kratkim tekstom želim ti prenijeti najvažniju Marijinu poruku. Ta je poruka od goleme važnosti upravo za naš narod, jer nam danas mnogi žele proturiti brojne lažne poruke. Njihove poruke donose samo zlo; stoga je krajnje vrijeme da ova poruka odjekne diljem naše zemlje. Molim te, pozorno je pročitaj i učini to što ona nalaže.

Gospodin Isus je došao na svadbu u pratnji svoje majke i učenika. Svadba je mjesto gdje bi trebala vladati radost i veselje, ali taj put nije bilo tako. Na samoj svadbi suočili su se s potrebom. Zar nije tako i danas među nama? Bog nas je stvorio da budemo puni života, radosti i ljubavi; no, gdje god pogledamo vidimo samo potrebe i patnju.

Upravo u takvim okolnostima Marija iznosi svoju poruku. Ona dobro zna što je rješenje za sve naše potrebe. Onima što su posluživali na svadbi rekla je: "Što god vam (Isus) rekne, učinite" O,poslušajte nju koja ga je devet mjeseci nosila u svojoj utrobi. Čujte nju koja ga je trideset godina gledala kako se priprema za službu. Ona je znala tko je On. Znala je da je Isus Sin Božji. Dobro je to znala jer ga je, ne upoznavš i muža, čudesno začela po Duhu Svetom. Znala je jedno: ako itko može ispuniti naše potrebe, onda je to Gospodin Isus. No da bi potrebe mogle biti ispunjene, potrebno je učiniti ono što Marija kaže - potrebno je učiniti ono što želi Isus!

Što je Isusova želja?

Da bismo to saznali, pogledajmo što je bila prva Isusova poruka na početku Njegove javne službe: Od toga časa Isus poče propovijedati: "Obratite se, jer je blizu kraljevstvo nebesko" (Evanđelje po Mateju 4,17)

Kao prvo, Isus želi da se ljudi obrate. A što je to obraöenje? To, prije svega, znači sagledati svoj život. U tome nam pomaže Sveto pismo - Biblija. U njoj nam Bog kaže da smo svi grešnici i da kao takvi zaslužujemo smrt, a poslije smrti - pakao! No Isus je došao zbog nas! Iz ljubavi prema ljudima poslao je Bog svog Sina da se rodi od djevice, da živi među ljudima i da bude iskušan u svemu - ali da ostane svet.

Isus je umro za nas! On koji je bio bez grijeha, platio je cijenu za naš grijeh. On je bio Jaganjac Božji koji je na sebe uzeo grijehe svega svijeta. To je učinio i za tebe. Isus će doći po nas! Jednoga dana oglasit će se arkanđelova truba i Isus će doći na oblacima u pratnji svojih svetih anđela. Doći će da uzme one koji su Njegovi. Jesi li ti Njegov? Jesi li ti Njegova? Jesi li iskreno sagledao/la svoj položaj pred Bogom? Ako jesi, tada je trenutak za drugi korak!

Obratiti se znači doći k Bogu u molitvi. To znač i priznati Bogu svoj grijeh i zamoliti ga da te opere Kristovom krvlju te od tebe učini novo stvorenje. Riječ Božja kaže da će biti spašen svatko tko u vjeri zazove Gospodinovo ime. Vjera srca postiže pravednost, a priznanje usta spasenje. Jer vjera je ono što spašava, i to samo vjera u Kristovu žrtvu. Osim toga, samo je jedan posrednik između Boga i ljudi, a to je Isus Krist. I samo je jedno ime po kojem se možemo spasiti - slavno ime Isus!

I kao treće, obraćenje znač i promjenu smjera. Do sada si živio služeći sebi, svom imanju, novcu i lažnim bogovima; ali od sada želiš živjeti samo za Njega. Od sada želiš živjeti poput Marije: pokušavaš saznati št o Isus želi od tebe, kako bi mogao sve to ispuniti. Najbolji način kako možeš saznati Božju volju jest da svaki dan čitaš Novi zavjet. Počni još danas.

Ako želiš učiniti ono što Marija kaže, želim ti pomoći da se u molitvi obratiš Isusu. Neka ti ova molitva posluž i kao primjer. Možeš je izmoliti naglas.

Gospodine Bože, dolazim pred Tebe u Isusovo ime. Priznajem ti da sam grešnik (grešnica). Molim te, oprosti mi sve moje grijehe i očisti me Kristovom krvlju od svake nepravednosti i nečistoće. Oslobodi me od svake vrste ovisnosti i robovanja. Podari mi novi život da postanem Tvoje dijete i ispuni me Tvojim Svetim Duhom. Pomogni mi da od sada mogu živjeti kao tvoje dijete, pun (puna) vjere, ljubavi i nade.

Oče, zahvaljujem ti za novi život, vjeru, ljubav i nadu. Hvala Ti u Isusovo ime! Amen!

<<< nazad


     
     
Početna | Vijesti | Poruke | Meditacija | Traktati | Svjedočanstva | Knjige | Linkovi | Kontakt
© 2010. www.sinovi-kraljevstva.net | e-mail: sinovi-kraljevstva@ok.de