Sinovi kraljevstva
     
 
Isus dolazi

Zaručnikova poruka

Mi smo okruženi mnoštvom glasova. Sa svih nas strana bombadiraju razne poruke. Ovaj svijet želi da ga slušamo, naše tijelo želi da slušamo svijet. Čak i predmenti kojima se služimo imaju poruku za nas. Moj mi PC "uzvikuje" ja sam preslab, tako sam spor, ima noviji, bolji, brži! Ako ne pripazimo ti će nas glasovi povući u vrtlog kojemu nema ni kraja ni dna. Zbog toga držim da je za nas koji živimo u ova posljednja vremena od ogromnog značaja da poslušamo što nam Pavao poručuje u Rimljanima 12:1-2

Molim vas dakle, braćo, milosti Božije radi, da date tjelesa svoja u žrtvu živu, svetu, ugodnu Bogu; to da bude vaše duhovno bogomoljstvo. I ne vladajte se prema ovome vijeku, nego se promijenite obnovljenjem uma svojega, da biste mogli kušati koje je dobra i ugodna i savršena volja Božija. (Rim. 12: 1-2)

Kada je Ivan začuo glas koji mu se obratio na otoku Patmos, prvo što je uradio je da se okrenuo da vidi tko to govori (Otk 1:12). Iz ova dva navedena mjesta iz Biblije bi trebali naučiti vrlo važnu lekciju. Radimo na obnovi svoga uma da bi mogli spoznati Božju savršenu volju. I pazimo što, kako i koga slušamo. "I govoraše im: pamtite što čujete: kakom mjerom mjerite onakom će vam se mjeriti i dometnuće se vama koji slušate." (Marko 4:24)

Glas dragoga moga! Evo ga, dolazi, prelijeće brda, preskakuje brežuljke. (Pj. 2:8)

Ovdje vidimo zapis poruke koju "Zaručnik" šalje svojoj izabranici. To je poruka o Njegovom dolasku, o brzini kojom se On kreće. Zaručnica zna da je njen "Dragi" u povratku. Nitko drugi se neće osvrnuti na taj glas, za njih je ta poruka ludost. Pored svih tih bombastičnih poruka koje se šire tko će se još osvrnuti na jednostavno "Ja dolazim uskoro!"? Nitko, osim zaručnice. Ona jedina čuje i razumije tu poruku. Ona jedina zna da je ta poruka istina. Ona Ga već vidi kako se žurno približava, kako u žurbi prelijeće brda i kako u čežnji preskakuje brežuljke.

Zaručnik ima poruku za svoju zaručnicu. Nju nitko drugi ne može razumjeti. Svi drugi imaju svoja tumačenja te poruke, ali je zaručnica jedina u mogućnosti razumjeti poruku.

Progovori dragi moj i reče mi: ustani, draga moja, ljepotice moja, i hodi. (Pjesma 2:10)

Zaručnik šalje poziv svojoj dragani. On želi da ona bude spremna za Njegov dolazak. Zbog toga ju i poziva da ustane i krene prema njemu. Tu nema mjesta pasivnosti.

Da li ćeš ti, cijenjeni čitatelju poslušati glas kojim te On poziva? Hoćeš li ustati i zazvati Njegovo ime da možeš primiti oproštenje grijeha i dar milosti? O neka bi svatko tko čita ovo poslušao što Duh poručuje crkvama!

U vrijeme dok su se telegrami slali telegrafom, u jednom gradiću je radno mjesto telegrafa ostalo prazno. Telegrafski ured je izdao natječaj za to radno mjesto. Bio je ugovoren dan kada su svi oni koji su znali morzeovu abecedu trebali doći. Toga dana su se okupili zainteresirani za taj posao. Direktor tog ureda je izišao pred ljude i pozvao ih da uđu u predsoblje. Rekao im je da tu moraju čekati dok ne budu pozvani. Uskoro su započeli razgovarati međusobno o mnogim svakodnevnim temama. Tada se pojavio i jedan mladić koji je malo zakasnio. On je sjeo na stolicu i tiho čekao. U jednom trenutku se ustao i ušao u ured. Nakon toga je direktor ušao u sobu gdje su svi drugi čekali i objavio da je onaj mladić dobio taj posao i da svi oni mogu poći kućama. Oni su svi započeli negodovati. Tada je direktor objasnio da od trenutka od kada su se oni okupili je iz ureda bila slana poruka da onaj koji čuje uđe i da će dobiti to radno mjesto. Ali oni su svi bili zaokupljeni svojim pričama tako da nisu čuli poziv. Jedini koji je čuo i reagirao je bio onaj mladić.

Da li smo i mi poput tih ljudi koji su toliko zaokupljeni svakodnevnim stvarima da ne čujemo tihi poziv koji nam upućuje naš Zaručnik.

I Duh i Zaručnica govore: "Dođi!" I tko ovo čuje, neka rekne: "Dođi!" Tko je žedan, neka dođe; tko hoće, neka zahvati vode života zabadava!
(Otk. 22:17)


<<< nazad

     
     
Početna | Vijesti | Poruke | Meditacija | Traktati | Svjedočanstva | Knjige | Linkovi | Kontakt
© 2010. www.sinovi-kraljevstva.net | e-mail: sinovi-kraljevstva@ok.de