Sinovi kraljevstva
     
 
Isus dolazi

Čežnja za Bogom

O Bože, ti si Bog moj: gorljivo tebe tražim; tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje, kao zemlja suha, žedna bezvodna.
(Psalam 63:2)

Boga gorljivo tražiti, za njim žuditi i željeti iz cijelog svog bića trebala bi biti glavna oznaka svakog, nanovo rođenog, kršćanina. Ako bih mogao sve te izraze koji se ovdje spominju (gorljivo tražiti, žeđati i željeti) jednom riječju izraziti - tada bi to bilo probuđenje. Probuđenje je norma Biblijskog kršćanstva. Nažalost, danas to nije tako, danas je probuđenje svedeno na samo poneke, posebne, prolazne trenutke. I ti posebni događaji su, iskreno govoreći, po svojoj prirodi, karakteru i praksi, sumnjivog sadržaja. Bez obzira na greške, promašaje koje smo vidjeli, doživjeli, postoji poziv da tražimo, čeznemo i žeđamo za Bogom, Njegovoj stvarnosti i blizini.

Uvjet za to je jednostavno, svjesnost da smo mi suhi, žedni i bezvodni. Mi, odvojeno od Njega nemamo ništa, mi smo ništa i venemo ako nas ne ispunja voda života. Trebali bismo se zamisliti nad riječima koje uskrsli Gospodin upućuje crkvi u Laodiceji.

Ti tvrdiš: "Bogat sam, nagomilao sam bogatstvo; ništa mi ne treba", a ne znaš da si upravo ti nesretan, i bijedan i siromašan, i slijep, i go. Savjetujem ti da od mene kupiš u vatri žeženog zlata, da se obogatiš i da se obučeš u bijele haljine, i da sakriješ svoju sramotnu golotinju, zatim pomasti da pomažeš svoje oči da bi vidio.
(Otkrivenje 3:17-18)

Želim vas pozvati da se ispitate na osnovu Riječi Božje, da vidite da li ste u vjeri (2.Korinćanima 13:4-5). Ili jos uvijek tvrdite da ste bogati sami u sebi i da vam ništa ne treba? O ako je to tako, zaklinjem vas milošću našega Boga da se pokajete i od Njega kupite žeženog zlata, čiste, bijele haljine i pomasti za oči. To je tako važno i neophodno biti bogat u Njemu, obučen od Njega i pomazan Njegovim pomazanjem.
Smatram da je potrebno vratiti se na prvotno, primitivno kršćanstvo koje vidimo opisano na stranicama Novog zavjeta. Bez tog radikalnog povratka na izvore naše vjere i prakse, "kršćanstvo" je samo jedna od mrtvih religija. Svijet oko nas treba vidjeti jasnu razliku koja dijeli nas koji nosimo Njegovo ime i njih samih. Kada je izveo Izraelce iz Egipta i krenuo sa njima prema obećanoj zemlji, Mojsije je bio svjestan toga da bez Božjeg prisustva među njima njihove riječi nemaju "težinu". Tek očitovano prisustvo Božje ih čini različitim od drugih naroda. Zbog toga se on i moli Gospodinu za to. Ta je molitva zapisana u knjizi Izlaska 33:12-17

Mojsije oslovi Jahvu: "Vidi, ti si meni rekao: "Povedi ovaj narod", ali mi nisi objavio koga ćeš sa mnom poslati. Još si mi rekao: "Znam te po imenu, i ti uživaš moju blagonaklonost." Stoga, ako uživam tvoju blagonaklonost, objavi mi svoje putove, da te shvatim i da i dalje uživam tvoju blagonaklonost. Pomisli također da je ova svjetina tvoj narod." "Ja ću osobno s tobom poći - odgovori Jahve - i počinak ti priuštiti." "Ako ti ne pođes - nadoda Mojsije - odavde ni nas ne izvedi. Ta kako će se znati da uživamo tvoju naklonost, ja i tvoj narod? Po tome što ideš s nama. Time ćemo se samo razlikovati ja i tvoj narod među svim narodima koji su na licu zemlje." "I ovo što si zatražio, učinit ću - odgovori Jahve Mojsiju. - Ta ti uživas moju blagonaklonost, jer te po imenu poznajem."
(Izlazak 33: 12-17)

Ova je molitva bila ugodna Gospodinu i stoga je bila uslišena. Bog je u Mojsijevo srce stavio čežnju za spoznajom Boga. O neka se takova čežnja rodi i u vašem srcu. Neka bi Gospod dao da prije svega, ispred svih drugih stvari, tražite Njega i Njegovo kraljevstvo. Gospodin je ispunio molitvu svog sluge i kasnije možemo čitati u Psalmu 103:7

Mojsiju objavi putove svoje, sinovima Izraelovim djela svoja.
(Psalam 103:7)

O nemojte se zadovoljiti samo spoznajom djela Gospodnjih, već tražite Njegove putove. Tražite Njega. Neka vas ta čežnja, glad i žed ispuni da prije svega dolazite k Njemu tražeći lice Njegovo, puninu stvarnosti Njegove. Moguće je da će taj susret sa živim Bogom uzrokovati velike i neočekivane promjene u vašem životu. Poput Joba, kada je susreo stvarnost Boga živoga u poniznosti priznaje:

Po čuvenju tek poznavah te dosad, ali sada te oči moje vidješe.
(Job 42:5)

Ušima sam bio čuo o tebi; a sada te je vidjelo moje oko. Zato opozivam i kajem se u prahu i pepelu!
(Job 42:5-6 - Šarić)

Bog nas poziva i istovremeno nam daje obećanje.

Približite se k Bogu, pa će se on približiti k vama!
(Jakov 4:8)

<<< nazad

     
     
Početna | Vijesti | Poruke | Meditacija | Traktati | Svjedočanstva | Knjige | Linkovi | Kontakt
© 2010. www.sinovi-kraljevstva.net | e-mail: sinovi-kraljevstva@ok.de