Sinovi kraljevstva
     
 
Isus dolazi

"Ako"

U današnje vrijeme je uobičajeno čuti reklamni slogan: "Ako kupite ovaj naš proizvod, vaše želje i snovi će biti ispunjeni...". Sve počinje tom malom riječju "ako". Iako se sastoji od samo tri slova, ova riječ krije iza sebe golemu mogućnost. Ona pred nas stavlja mogućnost izbora ali nas i poziva na promjenu. To je uvjetna riječ koja nas stavlja u poziciju donošenja odluke i akcije. U Bibliji se ta riječ može pronaći na mnogo mjesta, i u svakom od tih slučajeva je narod Božji stavljen pred izbor. Gospodin Isus je također upotrebljavao tu riječ. Ako pogledamo samo u evanđelje po Ivanu, osmo poglavlje, možemo vidjeti da je ta riječ korištena osam puta (ovisno o prijevodu kojega koristite). Pogledajmo neka od tih mjesta.

"Tako, rekoh vam da ćete umrijeti u grijesima svojim. Da, ako ne budete vjerovali da Ja jesam, umrijet ćete u svojim grijesima." Ivan 8: 24

Nevjera donosi duhovnu i vječnu smrt. Mnogi od farizeja su odbili da vjeruju da je Isus obećani Mesija. Isus ovdje jasno kaže, da samo vjera da je "On" taj koji je jedini Spasitelj donosi život vječni. A držanje, traženje nekog drugog za spasenje, oslobođenje nas ostavlja u grijesima koji konačno vode u vječitu smrt. Da li vjerujete da je Isus taj jedini "On"? Da li je Isus spasitelj tvoga života? Ako još uvijek nije, nemoj odugovlačiti nego ga zazovi za svoga Gospoda i Spasitelja.

"Ako ustrajete u mojoj nauci, uistinu ste moji učenici; upoznat ćete istinu, a istina će vas osloboditi." Ivan 8: 31-32

Isus ovdje daje pravi dokaz da li je netko Njegov učenik ili nije. Dokaz da je netko sljedbenik Isusa Krista je da on ostaje u Isusovoj riječi. Vjerovati je važno, ali samo ispovijedanje vjere neće proći pravi test učeništva. Mi trebamo u život sprovesti ono što u srcu vjerujemo.

"Dakle, ako vas Sin oslobodi zaista ćete biti slobodni." Ivan 8:36

Slobodu možemo naći jedino u Isusu Kristu. On je jedini koji nas može osloboditi svake vezanosti i ovisnosti. Bez obzira bio to grijeh, sumnja ili strah, Isus može te lance slomiti i dati nam istinitu slobodu. Sloboda nije u bezakonju kako neki misle. Sloboda je u Kristu, i koga On oslobodi taj je slobodan u stvarnosti.

"Zaista, zaista, kažem vam, ako tko drži riječ moju, sigurno neće nigda vidjeti smrti." Ivan 8: 51

Ove gornje riječi su izgovorene na kraju Isusove diskusije sa farizejima. U njima je Isus "sumirao" sve ono što im je želio reći. I samo ponavljanje izraza "zaista" nam ukazuje na važnost onoga što Isus kaže. Isus je želio njima tada ali i svakome od nas sada naglasiti važnost držanja Njegove riječi. Držanje, vršenje Isusove riječi nas oslobađa od vječne smrti. Isus je pripremio način da se svatko oslobodi vječne smrti – ako drži Njegovu riječ.

Na kraju bih vam želio postaviti nekoliko pitanja. Da li ostaješ u Kristovoj riječi? Da li si ga zazvao da te oslobodi? Da li vjeruješ da je Isus jedini pravi Spasitelj? Da li držiš, vršiš Njegovu riječ? Na tebi je izbor, da prihvatiš Isusovu ponudu, i ako je prihvatiš da budeš oslobođen i vječno živ.

<<< nazad

     
     
Početna | Vijesti | Poruke | Meditacija | Traktati | Svjedočanstva | Knjige | Linkovi | Kontakt
© 2010. www.sinovi-kraljevstva.net | e-mail: sinovi-kraljevstva@ok.de